Solidarité Grands Froids presenteert het huis van al wie er geen heeft.

Bezoek ons van 29 februari tot 8 maart op Batibouw.
Stand 5401 – hal 5

Het aantal daklozen in onze hoofdstad is in 10 jaar met 327% gestegen. Een schrijnende woontrend die dringend meer aandacht verdient. Meer lezen.

Zo kan jij helpen

Klein wonen met nul comfort.
The Bench House, nu op Batibouw.

Wat is The Bench House?

The Bench House is een piepkleine woning van 1m2: slaapkamer, living en eetkamer inbegrepen. Een woning met nul comfort: geen elektriciteit, geen muren, geen dak. Kortom, een stadsbank die symbool staat voor het straatleven.

Waarom Batibouw?

‘Small is beautiful’ is dit jaar één van de thema’s op Batibouw. Klein wonen is dan ook een hot topic nu woningen zoals een yurt, tiny house of container steeds meer succes kennen.

Helaas is klein wonen niet altijd zo idyllisch. Zo moeten in onze hoofdstad meer dan 4000 daklozen het dag én nacht stellen met een luttele vierkante meter op straat. En nu het aantal daklozen in 10 jaar tijd met 327% gestegen is, verdient hun erbarmelijke woonsituatie meer dan ooit onze aandacht én onze actie.

Ons doel?

Met deze stand willen we bij Solidarité Grands Froids aandacht vragen en donaties werven voor daklozen. Zo willen we van Batibouw eindelijk ook het salon maken van al wie géén dak boven zijn hoofd heeft.

HOME STREET HOME
HOME STREET HOME
HOME STREET HOME

Maak kennis met Solidarité Grands Froids

De vzw Solidarité Grands Froids zet zich in om het dagelijkse leven van daklozen in Brussel te verbeteren. Dankzij giften en inzamelacties kunnen we hen broodnodige materiële steun geven. Meer weten?